Händelser vi minns.

Holland 07.

Ett gäng grabbar och en tjej med olika bakgrund sätter sig i 2 minibussar och börjar köra mången mil mot ett okänt utland.
I Varberg anordnas tipspromenad i en av bilarna, och i mitten av vackra Danmark dyker ett Tre Kronor (serien) - quiz upp.
Talande ting för en rolig och mer eller mindre illaluktande resa.

I Holland showar CrazyPete från start till mål och även på det idrottsliga planet visar grabbarna från Sverige att de inte är i landet bara för att lukta på tulpanerna.
En semifinal blir resultatet på fotbollsplanen, och vid sidan av  åks det med konstiga taxichaffisar, det språkas med tyskor (eller dyl) från någon stad med dåligt utbud av deodoranter, crazypete fullständigt äger allt och det kastas slutligen inga spjut bland radhusen.

Kända citat från resan:

' we are a little bit late.
' jag har lite ont i tån.
' but you hurt me.
' min luftmadrass är trasig.
' är det detta vi betalar skatt för?

Heden 07
Första utomhuspasset på det fina konstgräset skulle bli ett event utöver det vanliga, med dryckesföretaget Red Bull på plats.
Resultatet blev dock inte mer minnesvärt än en rökare i burgaveln från Kongoböna.

Umeå 07.
Umeå Universitet bjuder in till fotbollsturnering och ett fint sällskap killar och tjejer sätter sig på Norrlandståget i 15 timmar, som både bjuder på musiktävlingar av hög klass samt lite gosigos under nåt täcke.
Väl i norr visar vår allas Pete framfötter på ett sätt ingen någonsin kommer glömma. Rummen får inte beträdas förrän 17 på eftermiddag, och klockan är inte mer än 10, och det är många bestämda nej, när vi försöker komma åt dem tidigare för att äntligen få oss lite sömn. Alla ger upp, men plötsligt står han där, Pete, med nycklarna i sina vackra händer.
Vad han gjorde, är det än idag ingen som vet.
Turneringen visar sig vara en stor besvikelse, där det bland annat skall spelas fotboll på två planer- med en boll.
IR rycker ut och lånar ut sin nyinköpta boll, som någon med några smirre för mkt i blodomloppet, på slutet av turneringen ger bort till Umefolket som en slags sarkastisk gåva.
Ume skall dock få cred för taxichaffisar som håller hög klass i vinterkörning, och resurserna på trevliga och accepterande vakter är extremt stora i staden.
Sen åkte vi 15 timmar tåg hem igen, kort och gott.

Katrinelund 08

Trötta spelare. En bänk. En löpning. Ett ben.
Ett brutet ben.
Den allvarligaste skadan i nutidens IR inträffar en eftermiddag i typ januari, då vår allas Jon bryter tibia.
Två mediokra ambulanstjommar påstår att inget är brutet, och de borde väl fått sparken efter den diagnosen, med tanke på att benet var rakt av.
Jon är åter tillbaks på planen med sina sulfinter och tåfjuttar, vilket vi gläds åt, och hoppas att det kommer dröja länge innan något liknande inträffar.

Karlstad 08.
En helg i någon vårmånad är det dags för resa igen, och IR åker upp för fotbollssparkande i staden där solen sägs lysa mycket.
Underteckand var ej medverkande, men det var enligt ryktena en oförglömlig helg, både till vad som hände inom det idrottsliga planet och det vid sidan av.
KongoBöna har för övrigt skrivit ca 400 sidor inlägg här om den resan.

Hösten 08.
Minnena finns där inte än, men förhoppningvis kommer även denna höst bjuda på många skratt, härlig gemenskap och många aktiviteter av olika slag som folk gillar.

Vi inleder hösten med lite fotboll på Hedens plan 3, tisdag 16 - 17.

Mvh/Idrottsrådet.


Kommande vecka

Tjabba tjena hallå!

Nu drar skolan igång igen..för vissa har den redan börjat, andra har ledigt lite till. För undertecknad börjas det imorgon. Givetvis drar IR igång sina aktiviteter samtidigt! Under året är det tänkt att det ska ske lite förändringar, vad som sker, sker helt enkelt när vi kommit fram till vad som ska ske:)

Tisdag 2/9 är det första utomhusträningen på Heden! Klockan 16-17 är det som gäller! Fotboll är aktiviteten och det är tänkt att årets nya nollor ska lockas dit för dem som vill vara med. Priset är som vanligt en 10-peng.

Vidare så är det funderingar på brännboll eller liknande i veckan framåt torsdag-fredag, men detta återkommer jag med när/om det blir aktuellt!

Kom gärna och hälsa på oss på Välkomstmässan (i A-huset tror jag) på tisdag!

då var det dags igen.



Vem blir årets Jon?

Idrottsrådet har genomförts sitt första möte inför kommande läsår,  vilket blev ett mycket bra genomfört sådant.

Vissa val gjordes, och det mest  (icke) anmärkningsvärda var att Otränade Karlsson fick kliva ner från sin vice.ordf- post och ge plats åt Kongoböna.
Herr Lagerwall kommer stå kvar som Ordf. efter sitt eminenta första år, och med hjälp av Kongo kommer det troligtvis bara blir ännu ännu bättre.
Efter ett par mer eller mindre pinsamma tårar från avgående vice ordf. kunde mötet fortsätta och Virre/Vickan/Viktor/Glidtacklarn tog på sig den ansvarsfulla posten som kassör.
Vidare öppnade Mackan starkt med att ta på sig rollen som sekreterare för resten av karriären. Återstår att se om han likt med mycket annat här i livet, kommer att misslyckas, eller om han kanske chockar och håller i den toga och ansvarsfullhet han visade under gårdagens möte.
Hur som helst var han, likt alltid, mycket söt.

Om de aktiviteter som Idrottsrådet pysslat med och framöver kommer att pyssla med var alla överens om att göra en större ansträning för att bredda sortimentetet av aktiviteter.
Nån slags "kartläggning" kommer ske över vilka idrotter och dylikt vi har personer som kan hålla i och efter det skall vi försöka genomföra dessa.

Vad som händer framöver:

Måndag: Idrottsrådet kommer finna med under nollornas första dag med någon slags station. Den kommer självklart vara den absolut bästa och roligaste.

Tisdag: Välkomstmässa, vilket innbär att Idrottsrådet kommer sitta och vara väldigt snygga vid ett bord och förmedla vårt budskap - en sund själ i en sund kropp (?).

Förhoppningsvis kommer det även finnas en tid på Heden för fotboll.

Det var allt, för stunden.

/Idrottsrådet.

RSS 2.0